Algemene informatie
Aanrijroute

Vanuit Amersfoort: A-28 tot afslag Ermelo, daarna N303 naar Ermelo. Volg borden Parkeren HME
Vanuit Zwolle: A-28 tot afslag Ermelo, daarna N303 naar Ermelo. Volg borden Parkeren HME
Vanuit Nijkerk-Putten: N303. Volg borden Parkeren HME
Vanuit Apeldoorn: N302, afslag Ermelo. Volg borden Parkeren HME
Een klik hier en open Google Maps waarmee je je eigen route naar Ermelo kunt plannen.

Afstanden

1.1 km Stukadoor van de Kamp Kidsrun; start 13.45 uur (voor kinderen geboren in 2005 en later)
5 km A1signs; start 14.30 uur
10 km Onderweegs & De Groot; start 14.25 uur
21,1 km Nero Halve Marathon; start 14.15 uur
Rabobank Business Run (10 km, 5 lopers, snelste 3 tijden gelden voor klassement); start 14.25 uur

Annuleren

Als je hebt ingeschreven en onverhoopt toch niet deel kunt nemen, kun je helaas niet annuleren. Tot en met 14 mei 2017 is het wel mogelijk dat iemand anders je startbewijs overneemt. Daartoe stuur je een mail met relevante gegevens aan halvemarathonermelo@gmail.com.

Bewegwijzering

Je wordt op alle manieren richting parkeerplekken gestuurd. Kom je uit Ermelo, kom dan lopend of op de fiets.
Het parcours zelf is volledig verkeersvrij. Via pijlen en vrijwilligers zorgen we ervoor dat je niet hoeft na te denken hoe je moet lopen. Dat gaat vanzelf.

Categorieen

We onderscheiden geen leeftijdscategorieŽn, de Stukadoor van de Kamp Kidsrun is open voor iedereen die geboren is in 2005 of later.

Contact

Indien nodig kun je contact opnemen met de organisatie:
Halvemarathonermelo@gmail.com
Dick van Leeuwen: 06-45912866

Datum

De 7e Halve marathon van Ermelo vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017.

Douchegelegenheid

Er is helaas geen mogelijkheid om te douchen nabij het start- finish gebied.

Eigen risico

Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie is op geen enkele wijze verantwoordelijk of (gedeeltelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemers beweerdelijk geleden nadeel.
De organisatie behoudt zich het recht voor het evenement af te gelasten op grond van weersomstandigheden of andere zwaarwichtige calamiteiten. Een dergelijk besluit doet geen aansprakelijkheid ontstaan voor vergoeding van de door de deelnemer gemaakte kosten, c.q. schade.

Foto's

De hele dag worden er actiefoto's gemaakt die je na de loop gratis kunt downloaden. Hier vind je foto's van de vorige editie.

Inschrijven

Voor inschrijven klik hier

Inschrijfgeld

Voor inschrijven en de kosten per afstand, klik hier

Limiet

De limiet voor de Nero Halve Marathon is 2.30 uur.
Wanneer de organisatie denkt dat men die tijd niet gaat halen, zal men bij de doorgang halfkoers daar op worden gewezen. Men wordt dan geacht te gaan stoppen. Doorlopen is dan op eigen risico omdat de verkeersbelemmeringen worden opgeheven.

Na-inschrijving

Het is mogelijk tot een half uur voor de start van iedere afstand, nog in te schrijven. Dat kan ook op vrijdagavond 19 mei in Het Pakhuis, net achter de Molen.

De voor-inschrijving stopt op zondag 14 mei om 23.59 uur.

Kleedgelegenheid

Op het start- en finishterrein is in vrachtauto's en aanliggende cafes de mogelijkheid om te kleden.

Social Media

De Halve Marathon Ermelo is te volgen via Social Media: Facebook en Twitter

Bezoek de pagina's met regelmaat en vergeet ons niet te liken of te delen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Op tijd

Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Houd er in je planning rekening mee dat je mogelijk 10 minuten moet lopen van parkeerplaats naar start/finish. Bedenk ook dat het ophalen van je startnummer tijd kost en slechts mogelijk is tot 30 minuten voor de start.

Koplopers

Bij de eerste dame en eerste heer op de 5- 10- en 21,1 kilometer zal een voorfietser rijden om aan te geven dat dit de nummers 1 van het klassement zijn. Deze zorgen ook voor een veilige doorgang langs eventueel langzamere lopers. Dit is mogelijk gemaakt door de Veluwse Wielervereniging.

Overlast

Het organiseren van zo'n groot evenement kan niet zonder overlast van omwonenden en mensen die deze omwonenden willen bezoeken. Wij doen er alles aan om die overlast te beperken. Wij hebben dit jaar professionele verkeersregelaars ingehuurd die er voor gaan zorgen dat de toegangswegen rondom- en door Ermelo, door blijven stromen en alle winkels goed bereikbaar blijven. Dat geldt ook voor de winkels rondom Albert Heijn. Die parkeerpolaats blijft voor het winkelende publiek bereikbaar.

Parcours

Het parcours van alle afstanden is geheel verkeersvrij en loopt voor een deel door de winkelstraat van Ermelo en voor een deel door de 'Koninginnebuurt'. De halve marathon loopt in de eerste ronde een 6,1 kilometer, daarna drie ronden van vijf kilometer. De vijf kilometer loopt die ronde eenmaal, de tien kilometer en Business run loopt die ronde tweemaal. Om de kilometer staat een afstandbordje.
Klik hier voor het parcours  van de 5- en 10 km
Klik hier voor de  6,1 km ronde als onderdeel van de Nero Halve marathon
Klik hier voor het parcours van de van de Kamp Kidsrun

Parkeren

Op enige afstand van de start- en finishlocatie zijn voldoende parkeermogelijkheden. Let goed op aanwijzingen van vrijwilligers. Kom je uit de buurt dan is lopend komen of op de fiets de beste optie.

Prijzen

De nummers 1, 2 en 3 van alle afstanden (zowel dames als heren) worden gehuldigd, dit geldt ook voor de eerste drie meisjes en jongens van de Stukadoor Van de Kamp Kidsrun.

Naast een fraaie beker worden de nummers 1, 2 en 3 getrakteerd op een fles champagne van Gall&Gall Ermelo en met een bos bloemen, aangeboden door Florado Ermelo.

De snelste Ermelose en Ermelo-er op de 5 km, 10 km en halve marathon krijgen een prijs. De prijs wordt aangeboden door Intersport Ermelo.

De nummers 1, 2 en 3 van de Rabobank BusinessRun worden gehuldigd. Er is een wisselbeker voor het winnende bedrijfsteam.

Er is voor iedere deelnemer een herinnering.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking voor de Stukadoor Van de Kamp Kidsrun is om 14.35 uur.
De prijsuitreiking voor alle ander afstanden vindt plaats rond 16.15 uur

Restitutie

Eenmaal ingeschreven is restitutie van het inschrijfgeld NIET mogelijk.
Wel kun je jouw startnummer overdragen aan een andere persoon. We zouden het fijn vinden als je ons dat even laat weten via halvemarathonermelo@gmail.com

Start- en Finish locatie

De start- en finishlocatie bevindt zich voor het Molenaarsplein en voor cafe De Molenaer en De Veluwe. Na afloop wordt er een gezellig feest georganiseerd voor deelnemers en supporters in en rondom de beide cafes maar ook in cafe Bruijn.

Startnummers

Wanneer je als voorinschrijver gekozen hebt om het startnummer te laten toesturen, dan ontvang je deze een aantal dagen voor 20 mei.

Heb je er niet voor gekozen het startnummer per post te laten komen, dan kun je op twee manieren aan jouw nummer komen:

Vrijdagavond is het startnummer van 19.00- 21.00 uur af te halen in Het Pakhuis, achter de molen. Je kunt je dan ook nog na-inschrijven.

Zaterdag, voor aanvang van het evenement. Voor-inschrijvers hebben een voorkeurspositie t.o.v. de na-inschrijvers.

Starttijden

13.45 uur: Stukadoor van de Kamp Kidsrun
14.15 uur: Nero Halve Marathon
14.25 uur: Onderweegs & De Groot 10 kilometer en Rabobank Business Run
14.30 uur: A1-Signs 5 kilometer

Tijdregistratie

Er vindt elektronische tijdregistratie plaats door Racetimer.
De chip bevindt zich in het startnummer. Het voordeel is tevens dat je na afloop een finishfilm kunt terug vinden via onze website.

Tijdslimiet

Er staat een tijdslimiet op de halve marathon. De laatste deelnemer moet binnen 2.30 uur binnen zijn. Dan ook moeten de deelnemers van de 5 en 10 km over de finish zijn gekomen. Halverwege de halve marathon wordt door de organisatie bepaald of een deelnemer nog redelijkerwijs op tijd over de finish kan komen. Zo niet dan wordt deze verzocht te stoppen.

Toiletten

De organisatie zorgt voor voldoende extra toiletten naast die van de cafťs de Molenaer en De Veluwe.

Uitslagen

Direct na afloop vindt je de uitslagen terug op onze site.

Verkeersveiligheid

Professionele verkeersregelaars zullen zorgen voor een goede doorstroming van verkeer door Ermelo. Het parcours is volledig verkeersvrij en bevat op alle cruciale punten verkeersregelaars.

Verzorging

Er zal op twee plekke op het parcours gezorgd worden voor water. Bij de finish is er de beschikking over water en sportdrank, aangeboden door Van de Mheen. Uiteraard zijn er EHBO-medewerkers aanwezig.

Wedstrijdleiding

Aanwijzingen van de organisatie dienen te allen tijde te worden opgevolgd. De wedstrijdleiding heeft het recht een deelnemer te diskwalificeren (bijvoorbeeld bij ernstig onsportief gedrag, het niet opvolgen van aanwijzingen van verkeersregelaars of het achterlaten van afval) en/of uit de wedstrijd te halen (bijvoorbeeld om gezondheidsredenen). Hiertegen is geen beroep mogelijk.

Voorbereiden

Dankzij auto Versteeg Buurman en Van Bloemendaal & Verweij Advocaten uit Ermelo, konden wij een prachtig arrangement aanbieden aan lopers die zich onder deskundige begeleiding, willen voorbereiden. Op donderdag 2 maart zijn iets meer dan 50 mensen begonnen aan een beginnerscursus en een gevorderdengroep (10 km en 21 km). Daarbij moeten we uiteraard ook Loopgroep Visie noemen die maximaal 25 nieuwe deelnemers wilden voorbereiden maar zelfs bij 50+ aantallen, nie tin paniek raakten en het 'gewoon' doen.
Toppers, allemaal.

After Party kids

De kinderen die meedoen aan de van de Kamp Kidsrun, worden na afloop door IJssalon Primavera getrakteerd op een heerlijk ijsje.
Het enige wat nodig is: een startnummer voor die kidsrun.

Business Run

De Rabobank Business Run wordt gelopen binnen de tien kilometer afstand.

Een bedrijventeam betaat uit minimaal drie en maximaal 5 lopers. Mannen of vrouwen, of gemengd.
Ieder teamlid loopt 10 kilometer.
De tijden van de eerste drie lopers die over de finish komen van een team, worden opgeteld.
Het snelste team wint.
De 3 snelste teams worden gehuldigd.
Er is ook een prijs voor het team dat zich het meeste als team presenteert.